Hans van Oers

Sinds mijn eerste schoolreisje naar Parijs, 1975, met het agfa rolfilm-cameratje van mijn moeder, ben ik verknocht geraakt aan de fotografie. Met name bij het maken van een reisverslag, in de jaren als beroepsmilitair bij de marine en later in mijn eigen gezin, kon ik me heerlijk uitleven bij het maken van een reportage. Later heb ik de lijn doorgetrokken met kleine opdrachtjes zoals huwelijksreportages bedrijfsreportage en theatervoorstellingen.

In mijn vrije tijd probeerde ik me te bekwamen in portretfotografie door het volgen van diverse cursussen. Ook macro en landschap -fotografie behoort tot mijn interesses.

De overgang van het filmrolletje naar digitale fotografie heeft mijn hobby weer kracht gegeven. Kleine wijzigingen aanbrengen in " het perfecte Plaatje " kon nu. En nog steeds heb ik de uitdaging, mijn opname tijdens het maken van het beeld zo goed mogelijk te doen, zodat ik thuis achter de computer nog maar weinig hoef te corrigeren.

Als fotoclublid laat ik mij door de fotografen inspireren , met hun visie en emotie op fotografie. Het kijken naar en beoordelen van ander werk is leerzaam en een verrijking van mijn hobby.